Vyplacení exekuce

17.03.2015 22:14

Dostali jste se do finančních problémů, které skončilo exekucí? Exekutor vám poslal výzvu dopisem k úhradě exekuce? Nevíte kde sehnat peníze na  vyplacení exekuce ? Exekutor vám chce dát nemovitost do dražby?

Exekuce může pro dlužníka znamenat noční můru v případě, kdy nemá dostatek finančních prostředků na její uhrazení. Jakmile exekutor zašle dlužníkovi výzvu o dobrovolném uhrazení dluhu, má dlužník 30 dní na zaplacení exekuce. Pokud v termínu 30 dní exekuci zaplatí, má slevu ve výši 50 % z odměny exekutora.

Jestliže exekuce nebude v termínu uhrazena, začne exekutor provádět exekuci srážkami ze mzdy, platu a zabavováním věcí s následným prodejem v dražbě. Pokud je dlužník vlastník nemovitosti – bytu, domu, pozemku, chaty apod., exekutor na nemovitost nařídí exekuci a pokud v krátkém čase nebude uhrazen, nařídí exekuční příkaz k prodeji nemovitosti s následnou dražbou.

Exekuce nemovitosti je vždy pro dlužníka nevýhodná a je pouze na samotném dlužníkovi, jestli chce danou finanční situaci řešit a nepřijít o svou nemovitost v dražbě za minimum její skutečné hodnoty. Řešením jak se z exekuce dostat je vyplacení exekuce s následným refinancováním na dlouhodobou a hlavně levnou nebankovní půjčku, která umožní splácet dluh v nízkých splátkách, tak jako nabízí banka.

Žádost o půjčku